o blogu

Kao što kaže i u naslovu ovo je blog nkome povremeno komentarišem društvene događaje. Nisam neki stručnjak u oblastima o kojima pišem, no pošto stručnjaci trenutno ne dele svoja dostignuća za nama this is second best soution. 
  
Biće reči o religiji i sekularizmu, verovatno najviše o tome, o njihovom pogubnom uticaju na društvo i na pojedinca. Srećom borbe koje mi vodimo sa religijskim zajednicama još uvijek nisu toliko fundamentalne za opstanak društva i građanski sloboda kao u nekim drugim država širom planete.

Postovi o religiji će uglavnom biti odgovori na pitanja na koja sam ja sam sebi postavljao ili na koja sam naišao i koja se postavljaju agnosticima, ateistima itd. 
  
Kad smo kod toga, možda bude riječi i o građanskim slobodama i pravima, tu pak u BiH njihovim pobornicima predstoji ozbiljna i mukotrpna borba protiv institucionalne diskriminacije i u društvu ukorenjenih predrasuda.

Ponekada biće i tekstovi o različitim izložbama koje posetim. Pošto sam jedan od frikova koji zalaze u muzeje i galerije s vrijemena na vrijeme. U stvari nadam se da će biti više tekstova o kulturi, ili makar o stvarima koje nisu vezane za sumornu društvenu svakodnevnicu BH/SRB prostora.